«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Головне завдання для України - відновлення та розвиток усіх громад і регіонів

30.06.2022


Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря в рамках Всесвітнього Форуму Міст взяв онлайн участь у тематичній сесії «Україна: Війна-Відновлення-Майбутнє». Окреслив основні проблеми регіонального розвитку, які постали перед Україною внаслідок збройної агресії росії.

«Першочергове завдання для України — це швидке відновлення деокупованих територій. Крім того, навіть перебуваючи у стані війни, ми вже плануємо й розвиток усіх територіальних громад. Наразі вдосконалюємо регіональну політику, враховуючи найкращу практику та вимоги Європейського Союзу», — зазначив Іван Лукеря. 

Також заступник Міністра подякував усім міжнародним партнерам, особливо Польщі та її народу, за надзвичайну та сталу підтримку нашої країни. Він підкреслив, що окрім прямої фінансової підтримки, Україна зацікавлена ще й в експертній допомозі задля відновлення та розвитку громад і регіонів. 

Своєю чергою державний секретар Міністерства фондів та регіональної політики Республіки Польща Малгожата Ярошінська-Єдинак запевнила представників України у подальшій підтримці нашої країни польською стороною. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час українсько-польських міжурядових консультацій у Києві в рамках візиту Прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького підписав Спільну декларацію між Міністерством фондів та регіональної політики Республіки Польща й Міністерством розвитку громад та територій України про міжмуніципальну та міжрегіональну співпрацю у сфері розвитку громад. 

Довідково. 

Всесвітній Форум Міст (World Urban Forum) є головною глобальною конференцією зі сталої урбанізації. Заснований у 2001 році Організацією Об’єднаних Націй для вивчення однієї з найгостріших проблем, що стоять перед сучасним світом: швидкої урбанізації та її впливу на громади, міста, економіку, зміну клімату та політику. Перший Всесвітній Форум Міст відбувся в Найробі (Кенія) у 2002 році і з того часу проводиться по всьому світу.

У 2022 році Всесвітній Форум Міст спільно організовано Програмою ООН зі сприяння сталому розвитку населених пунктів (UN-HABITAT), Міністерством фондів розвитку та регіональної політики Польщі та муніципальним офісом Катовіце (Польща). З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://wuf.unhabitat.org/.




Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України 







Назад в раздел