«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

МГІК та OICE тісно співпрацюють в рамках повоєнної відбудови України

23.06.2022


20 червня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Загальної конфедерації промисловців і підприємців Італії «Конфіндустріа Італія» Карло Бономі. Сторони обговорили перспективи збільшення присутності італійського бізнесу та участь у відновленні України. Про зустрічі з італійською делегацією повідомили також Міністерство економіки України та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Водночас, посилення співпраці з італійським бізнесом та інжиніринговими компаніями стало сьогодні предметом онлайн-зустрічі Міждержавної гільдії інженерів-консультантів з Асоціацією інженерно-архітектурних та техніко-економічних консультаційних організацій Італії  (OICE), яка входить до складу конфедерації «Конфіндустріа Італія».

Заснована в 1965 році, завдяки постійному збільшенню кількості своїх членів OICE зараз об’єднує всі великі італійські інжинірингові компанії та більшість кваліфікованих малих і середніх фірм у цьому секторі.

Віце-президент OICE Роберто Карпането (Roberto Carpaneto) в ході зустрічі з керівництвом МГІК зазначив, що враховуючи політику італійського уряду, європейської спільноти, та в руслі учорашнього візиту в Україну представників італійського бізнесу, OICE готова підсилювати міжнародне співробітництво на рівні наших організацій, які представляють інтереси інжинірингово-консалтингової спільноти обох країн. Також він запропонував розглянути ситуацію, яка склалася в Україні та є, безумовно, дуже важкою, як шанс, як можливість впровадження нових підходів і технологій, сучасних рішень, матеріалів та проектів.

Президент МГІК Олександр Непомнящий окреслив можливі напрямки співпраці, пов’язані з удосконаленням методики обстеження пошкоджених і зруйнованих війною об’єктів на основі міжнародного досвіду ліквідації наслідків катастроф, практичною взаємодією з оцінки технічного стану таких об’єктів та перспективами співпраці в рамках повоєнної відбудови України.

За результатами зустрічі сторони домовились про започаткування регулярних робочих контактів та підписання Меморандуму про співробітництво між МГІК і OICE.

Проектом Меморандуму та дорожньою картою з організації співпраці опікуватимуться  доктор Марко Рагуза (Marco Ragusa), керівник міжнародного відділу OICE, та віце-президент МГІК з міжнародних питань Світлана Рева.



Джерело: МГІК




Назад в раздел