«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На ініційовані Литвою проекти відновлення України Тайвань виділить 5 млн. доларів

02.06.2023


Тайвань приєднався до ініціативи Литви щодо відновлення школи у Бородянці Київської області, зруйнованої російськими військами, та дитячого садка в Ірпені, який постраждав від обстрілу - він виділив на це 5 млн доларів США (4,67 млн ​​євро).

Як зазначив на конференції, що проходить у Сеймі, заступник міністра закордонних справ Тайваню Рой Чун Лі, Тайвань виділить понад 56 млн євро на проекти з відновлення України і співпрацюватиме з самою Україною, Польщею, Словаччиною та іншими країнами.

У свою чергу віце-міністр економіки та інновацій Еріка Курочкіна заявила, що внесок Тайваню прискорить процеси відновлення.

Цільовий внесок, перерахований до Фонду співпраці з метою розвитку та гуманітарної допомоги, який знаходиться у віданні Центрального агентства з управління проектами, буде використаний для покращення довкілля школи та дитячого садка, а також для озеленення та облаштування ігрових майданчиків, йдеться у повідомленні агентства.

Глава тайванської місії в Литві Ерік Хуанг сказав, що для Тайваню "велика честь прийняти запрошення Литви приєднатися до ініційованих Литвою кількох проектів відновлення України".

За фінансової підтримки Литви та Тайваню буде відновлено сучасну школу європейського зразка, розраховану на 700 дітей. Дитячий садок в Ірпені буде модернізовано за рахунок надбудови третього поверху, що дозволить збільшити кількість груп із 12 до 13. Дитячий садок зможуть відвідувати до 450 дітей.

Уряд уже виділив понад 9,8 млн євро на відновлення школи та дитячого садка. Ці кошти підуть на ремонт будівель, обладнання укриття у школі та часткову закупівлю обладнання. Фінансування з Тайваню дозволить покращити умови в школі та дитячому садку та забезпечити їх усім необхідним для навчального процесу обладнанням.

Підрядні роботи у школі та дитячому садку ведуться інтенсивно, одночасно на об'єктах працюють до 80 будівельників. Наразі завершено роботи зі знесення будівлі, зводяться нові стіни, вставляються вікна, добудовується третій поверх дитячого садка.









Назад в раздел