«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Новини партнерів. Вперше в Україні технагляд за реконструкцією дороги держзначення здійснюватиме іноземна компанія, яка виграла конкурс через Prozorro

20.07.2020

16 липня Служба автомобільних доріг у Полтавській області та польська компанія “SP. Z O.O. B-Act” підписали договір про надання послуг з технічного нагляду за реконструкцією автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка у Полтавській області, як повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

Цей проект реалізується в рамках національної програми Президента України та Уряду “Велике будівництво”. Згідно з договором, технічний нагляд здійснюватиметься за виконанням робіт на відрізку більше 20 кілометрів.

За словами директора представництва “SP. Z O.O. B-Act” в Україні Юрія Середи, польська компанія “SP. Z O.O. B-Act” здобула перемогу у відкритому та прозорому конкурсі з відбору виконавця послуг з технічного нагляду, який відбувся у системі електронних закупівель Prozorro. Компанія, зазначив він, має багаторічний досвід успішної реалізації інфраструктурних проектів на території країн Європейського Союзу.

“Поширення такого досвіду в Україні стало можливим завдяки принциповій позиції Державного агентства автомобільних доріг України та його керівника Олександра Кубракова”, – сказав Юрій Середа.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов висловив переконання, що залучення до реалізації в Україні інфраструктурних проектів на конкурсних засадах компаній, які мають міжнародний досвід, позитивно відіб’ється на якості робіт та сприятиме розвитку конкурентності на ринку.

Як пояснила голова Громадської ради при Держагентстві автомобільних доріг Світлана Рева, завданням “SP. Z O.O. B-Act” є здійснення незалежного нагляду за дотриманням стандартів якості при виконанні будівельних робіт шляхом багаторівневого технічного контролю із застосуванням власного досвіду реалізації аналогічних інфраструктурних проектів.

В “Укрдорінвесті” зазначають, що комплексний підхід до здійснення технічного нагляду за будівництвом стане запорукою того, що якість виконаних робіт відповідатиме високим стандартам, а дорожній одяг та інфраструктура будуть служити довго. “Вдячні за підтримку Полтавської облдержадміністрації та особисто Олегу Синєгубову за конструктивну співпрацю”, – сказав заступник директора “Укрдорінвесту” Денис Семенович.

У церемонії підписання договору взяли участь голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький, заступник директора Державного підприємства Українські дорожні інвестиції “Укрдорінвест” Денис Семенович, директор представництва “SP. Z O.O. B-Act” в Україні Середа Юрій, голова Громадської ради при Державному агентстві автомобільних доріг України Світлана Рева, президент Міждержавної гільдії інженерів-консультантів Олександр Непомнящий, віце-президент Гільдії інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури Юрій Прав.

Для інформації, програмою “Велике будівництво” у Полтавській області передбачено також будівництво та ремонт 22 об’єктів на автодорогах загального користування місцевого значення, що дозволить суттєво покращити транспортну інфраструктуру області.


Інформацію використано з сайту МГІК

Назад в раздел