«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Опубліковано текст постанови КМУ від 29 березня 2021 р. № 303 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду»

07.04.2021

Як вже повідомлялося, урядом прийнято певні процедури на перехідний період, доки не буде прийнято відповідні законодавчі зміни щодо системи держархбудконтролю.

06.04.2021 року Кабмін опублікував текст Постанови КМУ від 29 березня 2021 р. № 303 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Постановою, зокрема, передбачається:
- Об’єкти, які підлягають плановій перевірці визначатимуться автоматично через єдину електронну систему будівництва.
- Для кожної категорії об’єктів визначено чіткий перелік питань, для перевірки інспектором.
- Періодичність та обсяг проведення планових перевірок визначатиметься згідно з критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику.
- Під час прийняття в експлуатацію об’єктів категорії СС2 та СС3, огляд об’єкту проводитиметься лише в тому випадку, якщо він віднесений до об’єктів високого ступеня ризику, або якщо у електронній системі відсутні необхідні відомості щодо такого об’єкту.
- Перевірка на вимогу правоохоронних органів буде здійснюватись лише у тому випадку, якщо така вимога оформлена відповідним рішенням слідчого судді.
- У разі відмови у наданні дозволу на будівництво чи прийнятті об’єкту в експлуатацію, забудовники зможуть звернутись для захисту своїх інтересів до ДІАМ (Державна інспекція архітектури та містобудування).

Ознайомитись з текстом документу можна тут

Назад в раздел