«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Прем’єр-міністр: Жодних корупційних та непрозорих схем у Державній архітектурно-будівельній інспекції не буде

20.01.2020

"Жодних корупційних та непрозорих схем в Державній архітектурно-будівельній інспекції не буде. Це моя принципова позиція. Якщо потрібно буде, ДАБІ в тому вигляді, у якому вона є зараз, буде ліквідовано", - про це сказав Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради щодо розвитку будівельної галузі та детінізації ринку праці у будівництві.

«Нам потрібні чесні та професійні люди в будівельній галузі. Вкотре наголошую: всі, хто працює не на інтереси країни — краще звільняйтеся одразу самі. 2020-й — рік ініційованої Урядом програми «Великого будівництва». Кожна інвестована в будівництво гривня — це додаткові 6 гривень у суміжні галузі», — сказав Олексій Гончарук. 

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд очікує від будівельного бізнесу легального видобутку будівельних матеріалів без шкоди для довкілля, щоб працевлаштування було «білим» та прозора діяльність компаній.

За його словами, Уряд вже робить кроки, щоб додатково стимулювати галузь. Зокрема, дерегуляція бізнесу, відкритість і наповненість даних Держгеокадастру, нарощування державних програм для збільшення попиту на житло для ветеранів, ВПО, молоді, дітей-сиріт. Крім того, вже цього року очікується вийти на доступну іпотеку на рівні 11-12%.

Кабінет Міністрів також продовжує впровадження цифрових послуг у різних галузях, зокрема і будівельній галузі. У грудні вже запустили Електронний кабінет забудовника для класу наслідків СС1. На черзі СС2 і СС3. 

+380 44 256 69 82 – телефон Міністерства цифрової трансформації для вирішення проблем по Е-кабінету забудовника https://e-dabi.gov.ua.




Прем’єр-міністр: Жодних корупційних та непрозорих схем у Державній архітектурно-будівельній інспекції не буде


Інформацію використано з сайту КМУ

Назад в раздел