«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

411 жителів Запорізької області вже отримали компенсації на відновлення житла

19.12.2023


На щотижневій нараді голови Запорізької ОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів обговорили результати засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, рекомендації Міністерства освіти та науки України на наступний рік та реалізацію програми “єВідновлення” в регіоні. 

Відповідно до отриманих від Президента України доручень, обласна влада має забезпечити єдиний підхід до визначення основних напрямків роботи та спрямування коштів. В пріоритеті залишається будівництво фортифікаційних споруд, підтримка підрозділів ЗСУ та постраждалих від війни громадян, а також збільшення кількості укриттів. Юрій Малашко зазначив, що прийняттю рішення по кожній закупівлі має передувати обґрунтування як доцільності, так і вартості. 

"Вчергове наголошую: принципи прозорості та підзвітності у використанні бюджетних коштів – не обговорюються, а тому громади повинні провести ретельний аналіз видатків, скоротити неефективні витрати та сформувати достатні обсяги резервного фонду для забезпечення оборони", - наголосив очільник Запорізької ОВА.

Минулого тижня Запорізьку область відвідав заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків. В рамках робочого візиту ознайомився з особливостями роботи навчальних закладів регіону в умовах воєнного стану. Крім цього, розглянули плани на наступний рік: Міністерством освіти і науки України заплановано кошти державної субвенції  для облаштування безпекового середовища та харчоблоків, придбання шкільних автобусів та обладнання для Нової української школи. Юрій Малашко зауважив, що такі проєкти будуть можливі для закладів освіти лише за наявності змішаного або очного формату навчання.

Голова ЗОВА також зазначив, що Запорізька область постійно перебуває під обстрілами окупантів. Так, щоденно надходить інформація про пошкоджене майно. На жаль, процес фіксації руйнувань ускладнюють як ворожі атаки, так і відсутність необхідних документів для підтвердження права власності.

 Очільник ЗОВА підкреслив, що попри це, 411 жителів регіону вже отримали компенсації на відновлення житла на суму понад 22 млн. грн. Всього на отримання компенсації за програмою “єВідновлення” подано 1011 заяв. Також надіслано 64 запити щодо знищених об’єктів нерухомого майна: комісією погоджено 9 заяв на суму понад 11 млн грн.


picture.jpg

picture (1).jpg

picture (2).jpg









Запорізька обласна військова адміністрація

Назад в раздел