«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Буквар доріг майбутнього: посібник з управління комунальними дорогами для органів місцевого самоврядування

21.05.2020

DODRE_01-1184x1675.png


Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) підготувала настільну книгу з питань ремонту та будівництва доріг для об’єднаних територіальних громад: «Буквар доріг майбутнього: посібник з управління комунальними дорогами для органів місцевого самоврядування».

Видання складається з 9 розділів та містить основну інформацію, необхідну представникам об’єднаних територіальних громад для організації дорожніх робіт.

У посібнику в простій та доступній формі розкриті такі питання управління муніципальними дорогами:

   –  оцінка стану дорожньої мережі та рівня безпеки дорожнього руху;

   –  планування та впровадження заходів з підвищення безпеки дорожнього руху;

    – розробка та погодження проектної документації;

    – будівельні матеріали, вироби, конструкції та методи їх випробувань;

   –  ціноутворення в дорожньому господарстві;

   –  особливості публічних закупівель у сфері дорожнього господарства;

   –  виконання будівельних робіт та контроль їх якості;

    – експлуатаційне утримання доріг, у тому числі в зимовий період

    – заходи з мінімізації негативного впливу на соціальне середовище та довкілля.

У розділі «Особливості організації дорожньо-будівельних робіт» приділено увагу  здійсненню комплексного   інженерно-консультаційного   супроводу   шляхом залучення  інженера-консультанта – суб’єкта господарювання, що здійснює управління проєктом, забезпечує організаційне та консультаційне супроводження робіт, приймає від імені замовника відповідні рішення та виконує інші функції, визначені договором.

Також у посібнику наведено розроблену Міждержавною гільдією інженерів-консультантів схему надання інжинірингово-консалтингових послуг на всіх стадіях реалізації проекту.

Завантажити посібник можна тут.

DOBRE  – це п’ятирічна програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створює умови у 75 об’єднаних територіальних громадах України  для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та залучення громадян до розбудови своїх громад. Програма DOBRE працює в семи областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Програма фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням міжнародної неурядової організації Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).

Український кризовий медіа-центр, як комунікаційний партнер програми, проводить стратегічну комунікацію, націлену на обізнаність національної та міжнародної аудиторій про переваги децентралізації в Україні, навчає громади ефективним комунікаціям та поширює їхні успішні практики.


Інформацію використано з сайту МГІК

Назад в раздел