«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Чотири заклади освіти Миколаєва увійшли до переліку об’єктів, які відновлюватимуть коштом держави

03.08.2023


Кабінет Міністрів України виділив понад 3,5 млрд грн із фонду ліквідації наслідків збройної агресії  на нову бюджетну програму для будівництва та відновлення об’єктів інфраструктури, житлового та громадського призначення, громадських будинків та споруд.

Головним розпорядником та відповідальним виконавцем нової бюджетної програми є Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Одержувачами бюджетних коштів визначено державні підприємства та організації, які належать до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури та виконують функції замовника робіт.

У перелік об’єктів, на які передбачено фінансування в рамках нової бюджетної програми, включено низку закладів освіти Миколаєва:

  • нове будівництво Миколаївського ліцею № 51, в тому числі, проектно-вишукувальні роботи та експертиза - 199 млн 418 тис. грн (термін реалізації 2023-2024 роки);

  • реконструкція нежитлової будівлі під розміщення дитячого дошкільного закладу на вул. Космонавтів - 99 млн 907 тис. грн (термін реалізації 2023-2024 роки);

  • капітальний ремонт Миколаївської гімназії № 15 - 109 млн 453 тис. грн (термін реалізації 2023-2024 роки);

  • капітальний ремонт будівлі ДНЗ № 75 - 59 млн 635 тис. грн (термін реалізації 2023-2024 роки).

31 липня на черговій сесії Миколаївської міської ради депутати погодили рішення про передачу функцій замовника з будівництва (нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту) за вказаними чотирма об’єктами Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області. 

Дане рішення дозволить ефективно та швидко вирішувати питання щодо відновлення запропонованих об’єктів відповідно до сучасних норм та стандартів будівництва.

Управління капітального будівництва міської ради вже замовило виконання  передпроектних робіт за об’єктом “Нове будівництво Миколаївського ліцею № 51”. У серпні документи передадуть Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області.











Миколаївська міська рада


Назад в раздел