«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Cертифікат єВідновлення можна буде використовувати для придбання житла у поєднанні з державною програмою єОселя

23.02.2024


У другому читанні депутати Верховної Ради підтримали розширення можливостей житлових сертифікатів – державної програми компенсацій за знищене житло. 

Житловий сертифікат єВідновлення можна буде використовувати для придбання житла у поєднанні з державною програмою пільгової іпотеки єОселя.
 
Це означає, що за законом, при купівлі житла частину суми угоди можна покрити сертифікатом єВідновлення, а на решту взяти кредит за державною програмою єОселя. Для остаточної імплементації вже розробляються відповідні механізми взаємодії.
 
«Постійно працюємо над удосконаленням та розширенням програми термінових та капітальних ремонтів єВіновлення, а також щодо компенсацій за знищене житло. Понад 800 українських родин вже придбали нові оселі на заміну втрачених через агресію росії саме завдяки житловим сертифікатам.

Вітаю рішення парламентарів!», – прокоментував віцепремʼєр з відновлення України Олександр Кубраков.

Більшість угод – 92%, стосуються придбання житла на вторинному ринку. Йдеться як про квартири, так і про приватні будинки. Загальна сума використаних сертифікатів – 1,8 млрд гривень. Загалом же, станом на цей день було сформовано 3368 житлових сертифікатів на суму в 6 млрд гривень.















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел