«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Данія надасть Україні черговий пакет допомоги для відбудови Миколаєва

15.01.2024


Затвердження пакета допомоги відбулося під час четвертого засідання спеціального Наглядового комітету під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та Дена Йоргенсена, Міністра співробітництва та розвитку глобальної кліматичної політики Данії. 

«Данія є одним із наших найбільш відданих партнерів у процесах відбудови. Навесні 2023 року країна взяла патронат над Миколаєвом та Миколаївською областю. З того часу ми вже досягли прогресу у відбудові міста — більшість проєктів попередніх пакетів допомоги або вже завершено, або вони успішно просуваються.


 

 

Також за підтримки данського Уряду з листопада 2023 року запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва. Створено офіс посольства Данії у місті, який буде діяти як «форпост» посольства у місті та контактний пункт взаємодії із зацікавленими сторонами.
 
Я вдячний Уряду Данії та особисто Дену Йоргенсену за стабільну позицію у підтримці України та Миколаєва окремо. Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування», — прокоментував Олександр Кубраков.

 Пакет включає зокрема такі проєкти:
  • В аграрному секторі, спрямований на розмінування сільськогосподарських угідь
  • Надання когенераційних установок
  • Реконструкція гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки, що буде здійснюватися спільно з UNOPS Ukraine та All Ukraine.





Регіональні та місцеві органи влади під час засідання Наглядової ради представляли голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик та міський голова Олександр Сєнкевич.



 


 

7 березня 2023 року укладено Меморандум про створення партнерства Данії, Миколаєва та Миколаївської області. Ним передбачено, що українсько-данська співпраця буде зосереджена на 8 напрямках: інфраструктура, ефективне врядування, морська галузь, транспорт, міське планування, розвиток малого та середнього бізнесу, молодь та культура. У 2023 році Данія вже виділила на відновлення Миколаївщини понад $100 мільйонів.
























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел