«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Держава через житлові програми має посилити свій вплив на будівельну галузь

05.10.2016

Держава через житлові програми має посилити свій вплив на будівельну галузь

Держава має посилити свій вплив на будівельну галузь, використовуючи, зокрема, такі ринкові механізми, як державні житлові програми. Про це йшла мова під час семінару «Державна політика в галузі будівництва, інвестицій, нерухомості», що відбувся
4 жовтня в рамках Форуму «Міська та заміська нерухомість-2016».

Перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний звернув увагу на недостатнє використання державою того потенціалу, який мають механізми державної підтримки громадян у придбанні житла. Збільшення видатків з державного бюджету на реалізацію житлових програм могло б стати не лише безвитратним, але й прибутковим заходом для економіки держави.

«Спрямування видатків з державного бюджету дозволило б залучити в будівельну галузь, а отже до всієї економіки країни в рази більші кошти. Зокрема, якщо у Держбюджеті на 2017 рік передбачити 2 млрд. грн. на програми доступного житла та пільгового кредитування молоді, як це пропонувало Держмолодьжитло, то у будівельну галузь буде залучено інвестиції у обсязі 4,6 млрд. грн. Крім того, це дозволило б зберегти та створити близько 72 тисяч робочих місць як у будівництві, так і суміжних галузях. Завдяки цьому держава скоротить витрати на фінансування виплат по безробіттю, зменшить кількість об’єктів незавершеного житлового будівництва та забезпечить надходження до бюджетів у вигляді податків та зборів у сумі близько 1,3 млрд. грн.», - наголосив Сергій Комнатний.

Виконавчий директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич висловив думку про те, що на тлі економічної кризи державі слід звернути увагу на законодавчі ініціативи в будівельній галузі, частина з яких безумовно торкається модернізації та подальшого розвитку в країні державних житлових програм.

З фотоматеріалами можна ознайомитись тут.

Інформація використана з сайта Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву

Назад в раздел