«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Для відбудови зруйнованих лікарень та закупівлі нового обладнання Кабінет Міністрів залучає грант у понад 350 млн грн

10.05.2023


Кабінет Міністрів залучає грант у понад 350 млн грн для відбудови зруйнованих лікарень та закупівлі нового обладнання.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Сьогодні на порядку денному засідання уряду маємо важливі рішення у сфері відновлення, підвищення прозорості закупівель та соціальної підтримки. Уряд залучає ще один грант у понад 350 млн грн для зміцнення та відновлення української системи охорони здоров’я. Це проєкт «Heal Ukraine», який ми реалізовуємо разом із групою Світового банку», - сказав Шмигаль.

Відео

За його словами, ці кошти допоможуть у відбудові зруйнованих лікарень та закупівлі нового обладнання. Важливим елементом програми є підвищення ефективності надання медичних послуг на деокупованих територіях, зокрема оснащення лікарень альтернативними джерелами живлення.

Як повідомлялося, 18 квітня глава уряду заявив, що Світовий банк стане одним із ключових партнерів у відновленні України. Тоді він назвав три проєкти: у сфері енергетики «Re-Power» на 500 мільйонів доларів, у сфері транспортної інфраструктури RELINC (бюджет програми - 585 мільйонів доларів), а також у сфері охорони здоров’я та відновлення лікарень проєкт Heal Ukraine (загальний обсяг програми — 368 мільйонів доларів).






Назад в раздел