«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Фінляндія підготує свій план з відбудови України до кінця року

13.11.2023


План Фінляндії щодо участі у відбудові України складатиметься з двох частин, перша з яких буде підготовлена до кінця року.

Про це розповів міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

“Україна може розраховувати на нашу підтримку в майбутньому для подолання величезних наслідків російської агресії. Фінляндія готується взяти участь у процесі відбудови та розробляє національний план з відбудови у співпраці з приватним сектором. Перша частина плану буде опублікована до кінця цього року. Він буде зосереджений на тому, як фінський приватний сектор може брати участь у відновленні України. Невдовзі після цього буде підготовлено другу частину. Вона розглядатиме фінську підтримку для України у ширшому контексті, включаючи співпрацю щодо розвитку України”,- повідомив Тавіо.

Міністр підкреслив, що фінські компанії мають значний досвід, необхідний для того, щоб зробити свій внесок у відбудову України.

“Ми можемо брати участь, наприклад, в енергоефективному та екологічно чистому будівництві, енергетичному секторі, переході до відновлювальних джерел енергії, управлінні водними ресурсами та відходами, у сферах телекомунікацій, освіти та верховенства права. Я вважаю, що це ті сфери, які дуже добре відповідають поточним потребам в Україні”,- наголосив Тавіо.

У цьому контексті фінський урядовець зазначив, що міжнародна виставка і конференція з відбудови України під назвою “ReBuild Ukraine Powered by Energy”, яка відбудеться 14-15 листопада у Варшаві, буде “чудовою нагодою для понад 40 фінських компаній провести переговори з українськими партнерами та дізнатися більше про способи участі у величезних зусиллях (з відбудови України – ред.)”.

Як повідомляв Укрінформ, основною метою виставки і конференції “ReBuild Ukraine Powered by Energy” є залучення міжнародного фінансування для відновлення українських громад, сприяння підприємствам енергетичної галузі України у реалізації відновлення об’єктів критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок військової агресії, а також залучення інвестицій у міста та регіони України, які сьогодні підтримують мільйони переміщених сімей та мають привабливі інвестиційні можливості. Під час заходу відбудеться унікальна експозиція будівельних технологій, обладнання та матеріалів, сучасного електротехнічного обладнання та «зелених» технологій, світових досягнень у будівельній та енергетичній сферах, представлених найпотужнішими виробниками із 21-ї країни світу.





















Укрінформ

Назад в раздел