«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Фонд енергоефективності розпочав набір до Школи проектних менеджерів

06.08.2020

Фонд енергоефективності розпочав набір до Школи проектних менеджерів. Навчання для тих, хто хоче супроводжувати проекти за умовами Програми «‎Енергодім»

З 4 серпня 2020 року ОСББ можуть скористатися послугами проектного менеджера для професійного супроводу проектів термомодернізації будинків за умовами Програми «‎Енергодім»‎.

Фонд енергоефективності поверне до 70% витрат ОСББ на послуги проектного менеджера.

*Оновлений текст Програми в редакції від 30 липня 2020 року.

Проектний менеджер (ПМ) — це людина, що відповідає за перебіг проекту впровадження заходів з енергоефективності в будинку, підготовку документації, якість заявок та загальний супровід проектів за умовами Програми «‎Енергодім»‎.

Для чого варто залучати проектних менеджерів?

Проектні менеджери працюватимуть на ринкових умовах та допомагатимуть ОСББ шукати підрядників для виконання робіт з термомодернізації будинку, попередньо розраховувати вартість робіт, зможуть оформити необхідні документи для участі у Програмі «Енергодім», проаналізують варіанти залучення кредиту та фінансові можливості співвласників загалом.

Опцію супроводу проекту ОСББ обирають самостійно та можуть укласти договір з проектним менеджером на кожному з етапів реалізації проекту.

ОСББ не зобов’язане залучати професійний супровід проекту і користуватися послугами проеткного менеджера, однак, має можливість зробити це.

ШКОЛА ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖЕРА

Фонд енергоефективності спільно з партнерами запускає онлайн-школу для майбутніх проектних менеджерів. Навчання в Школі дозволить усім зацікавленим отримати відповідні знання для подальшого управління проектами енергомодернізації багатоповерхівок.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на перший набір онлайн-школи.

Наразі, Фонд не виставляє жодних вимог щодо освіти, проходження атестації осіб, які хочуть бути проектними менеджерами.

Програма «‎Енергодім» передбачає такий (можливий, але виключний) перелік обов’язків потенційних проектних менеджерів:

надання роз’яснень та консультацій співвласникам будинку ОСББ щодо процедури та етапів впровадження заходів з енергоефективності;
супроводження процесу вибору виконавців послуг та підрядників (енергоаудитора, проектанта, будівельно-монтажну організацію, постачальників обладнання та матеріалів тощо) та контролю за якістю та строками виконанням ними послуг/робіт;
допомога в оформленні усієї необхідної документації для реалізації проекту (технічної, фінансової, юридичної: щодо участі у Програмі Фонду, залучення кредитного фінансування, фінансової допомоги з інших джерел та інше);
допомога у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи для співвласників, супровід процесу верифікації (перевірки) завершених проектів тощо.

Як відбуватиметься навчання в Школі проектних менеджерів?

Перший курс навчання відбудеться впродовж 17-28 серпня 2020 року

Наступний курс вже заплановано на 28 вересня-9 жовтня 2020 року

5 днів навчання у форматі онлайн в понеділок, середу та п’ятницю;
9 фахівців Фонду енергоефективності, регіональні консультанти Програми «Енергоефективність в Україні» та експерти Міжнародної фінансової корпорації залучені до проведення навчання;
більше 12 тем для обговорення;
практичні завдання та реальні кейси для спільного та індивідуального опрацювання

Пілотний запуск Школи проектних менеджерів, дозволить об’єднати зацікавлених осіб для проходження декількох онлайн-навчальних сесій, що передбачають такі блоки тем для обговорення та ознайомлення:

особливості Програми «‎Енергодім»: чому це вигідно для ОСББ і де знайти додаткові джерела фінансування?
загальні збори ОСББ: як мотивувати та заохочувати співвласників будинку до участі в Програмі
специфіка співпраці з енергоаудиторами: де знайти таких фахівців і як правильно оформити відносини з ними?
всі деталі залучення проектувальників до розробки проектної документації, а також важливі аспекти проведення експертизи

Стати слухачами/-ками Школи можуть всі охочі. Потрібно обов’язково ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на перший набір онлайн-школи.

Навчання безкоштовне. Кількість вільних місць для першого набору – 100 осіб.

Після реєстрації, учасники (-ці) отримують лист-підтвердження та посилання на інформаційні матеріали, з якими потрібно ознайомитись до початку навчання. Також в листі буде описана інструкція про приєднання до онлайн-платформи, де буде відбуватися весь курс навчання.


Інформація використана з сайту МГІК

Назад в раздел