«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Голова Мінстратегпрому контролюватиме стан укриттів, Віце-прем’єр-міністр з відновлення — стан мостів

28.06.2023


Безпека громадян по всій країні — одне з ключових питань на порядку денному засідання Ради національної безпеки та оборони, яке відбулося 23 червня. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом надав чинності рішенню РНБО про результати обстежень укриттів. 77% сховищ в Україні придатні до використання, але багато з них не відповідають жодним стандартам.

«Місцями ситуація взагалі неприйнятна. Ідеться про низку районів у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та місті Києві. На виконання доручень РНБО сьогодні Уряд ухвалив кадрові та дисциплінарні рішення», — повідомив Денис Шмигаль.

Крім того, Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження, яким визначив Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна відповідальним за координацію та контроль усіх питань і процесів, які пов’язані з бомбосховищами.

«Президент чітко поставив завдання — укриттів має бути більше, вони мають бути обладнані та підготовлені належним чином. Даємо тут Міністру Камишіну всі можливості, аби напрацювати та швидко подати необхідні рішення, що потрібні для виконання цих завдань», — зазначив Прем’єр-міністр.

Уряд також створив комісію для перевірки стану мостів. Це питання порушувалося на РНБО. Як відзначив Денис Шмигаль, є проблеми та виклики, які в деяких регіонах не вирішуються. Комісію очолить Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Після звіту про стан мості будуть ухвалені відповідні рішення.









Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України


Назад в раздел