«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Громада Відня продовжить підтримку українських міст у відновленні

04.10.2022


Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції Ігор Корховий під час робочої поїздки до Австрії обговорив з віце-бургомістром Відня Міхаелем Людвігом питання підтримки відновлення України.

«Розширення міжмуніципального співробітництва між українськими та європейськими містами є одним із пріоритетів діяльності Мінрегіону. Ми продовжуємо налагоджувати тісні зв’язки між країнами задля забезпечення комплексного відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок вторгнення рф в Україну», — зазначив заступник Міністра.

Сторони обговорили напрями, які потребують підтримки та окреслили перспективи подальшої співпраці. Зокрема, надання гуманітарної допомоги та технічної підтримки України у стабільному проходженні опалювального сезону. 

Ігор Корховий подякував австрійській стороні за тверду позицію та допомогу, а також наголосив на необхідності подальшої підтримки українських громад у посиленні технічних спроможностей зруйнованої комунальної інфраструктури та комплексному відновленні населених пунктів.

Міхаел Людвіг наголосив на беззаперечній підтримці України у її боротьбі та євроінтеграційних прагненнях і запевнив у подальшій співпраці громади Відня з українськими містами.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел