«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Громадська рада при ДАБІ підтримала доцільність діяльності дорадчого органу для забезпечення прозорості дозвільних процедур

02.03.2020

26 лютого в приміщенні Державної архітектурно-будівельної інспекції відбулося засідання Громадської ради під головуванням Михайла Голубничого.

В засіданні взяла участь в.о. Голови Держархбудінспекції Олена Костенко:

«Я щиро вдячна Громадській раді. Ви можете висловити своє бачення, подивитися на проблеми відомства під іншим кутом. Я хочу змінити систему, зробити Інспекцію кращою, відкритою для забудовників та інших гравців будівельного ринку».

Під час засідання учасники обговорили специфіку функціонування дорадчого органу з розгляду питань, пов’язаних з реалізацією повноважень ДАБІ щодо дозвільних процедур для налагодження прозорого процесу роботи Інспекції.

Члени Громадської ради підтримали доцільність діяльності дорадчого органу для забезпечення прозорості дозвільних процедур.

Крім того, були заслухані пропозиції та висловлені зауваження щодо оптимізації Переліку видів робіт із провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками, які підлягають ліцензуванню.

Було підтримано рішення забезпечити управлінню ліцензування, обстеження та паспортизації ДАБІ подання відповідних пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань ліцензування будівельної діяльності.

На завершення учасники розглянули питання тлумачення головними державними інспекторами ДАБІ норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» і вважають за потрібне рекомендувати їм під час видачі дозволів на виконання будівельних робіт здійснювати виключно перевірку повноти подання необхідних документів та наявність експертного звіту. При видачі дозволу інспектори не повинні підміняти кваліфікованих осіб, що відповідають за розробку проектної документації та проведення експертизи проектної документації.


Інформацію використано з сайту ДАБІ

Назад в раздел