«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Група волонтерів та міжнародних експертів за підтримки ООН розробили план відбудови Харкова

26.06.2023


Команда українських та іноземних архітекторів схвалила бачення майбутнього ландшафту Харкова, яке представив місцевий волонтер, архітектор і режисер-документаліст Максим Розенфельд.

Концепцію на волонтерських засадах розробили Фонд Нормана Фостера, група місцевих архітекторів та містобудівників, а також консультативна рада міжнародних експертів.

За підтримки Європейської економічної комісії ООН для реалізації пілотного проєкту створено робочу групу UN4Kharkiv, яка об'єднала 16 агентств ООН та міжнародних організацій.

За даними міської ради, на сьогодні у Харкові зруйновано 3367 багатоквартирних будівель і 1823 приватні будинки, значних збитків зазнала міська інфраструктура.

Згідно з оцінкою ООН, загальна сума збитків, завданих житловому сектору України від початку повномасштабного російського вторгнення, перевищує 50 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма зазначив, що доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України, також наша держава отримає від ЄС 50 млрд євро на найближчі чотири роки.










Назад в раздел