«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси

08.11.2023


7 жовтня відбулася зустріч Тараса Шевченка, заступника Міністра культури та інформаційної політики, із заступником Посла Італійської Республіки в Україні Франческо Пеше та новопризначеним директором Італійського інституту культури в Києві Карло Колоннелла. Сторони висловили взаємний інтерес розширювати співпрацю в галузі культури між Україною та Італією.

Франческо Пеше підкреслив важливість культури як складової протидії України російській агресії. За його словами, Італія готова надавати фінансову підтримку українським культурним ініціативам та обговорювати конкретні майбутні проєкти у галузі музики, літератури, мови та кінематографії.

«Ще один напрямок співпраці – це захист української культурної спадщини. Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси, наразі максимальна увага приділяється збереженню Спасо-Преображенського собору. Також італійські фахівці з 3D сканування цього літа працювали над об’єктами Києво-Печерської Лаври. Наступного року Італія буде головувати у G7, і українська тема – в пріоритеті», – зазначив він.

Тарас Шевченко наголосив на важливості розвитку співпраці з Італією, зокрема, в таких пріоритетних напрямках, як збереження культурної спадщини та підтримка українських митців.

«Нашим мистецьким школам на звільнених територіях потрібні музичні інструменти для забезпечення продовження освітнього процесу. Ще одним важливим проєктом, над яким ми працюємо, є створення депозитарію для збереження евакуйованих культурних цінностей. Ми обговорюємо багато ініціатив і пропонуємо використовувати головування Італії в G7 для підтримки України як пріоритету», – сказав заступник Міністра.

Своєю чергою Карло Колоннелла підкреслив, що сподівається на посилення співпраці між обома країнами та висловив готовність обговорити нові проєкти та розпочати спільну роботу у цьому напрямку.










Міністерство культури та інформаційної політики України

Назад в раздел