«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Кабінет Міністрів України затвердив Типове положення про агенцію регіонального розвитку

24.10.2022


Кабінет Міністрів України затвердив у новій редакції Типове положення про агенцію регіонального розвитку. Документ сприятиме посиленню спроможності агенцій та становленню їх повноправними учасниками реалізації державної регіональної політики. Відповідну постанову прийнято на сьогоднішньому засіданні Уряду.

«Створення спроможних агенцій регіонального розвитку — пріоритетний напрям діяльності Мінрегіону у сфері реалізації оновленої державної регіональної політики. Наразі дуже важливо, щоб такі агенції були створені у кожному регіоні. Адже вони мають стати активними учасниками процесів відбудови та подальшого розвитку регіонів і територіальних громад», —  наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

У Типовому положенні про агенцію регіонального розвитку визначено: загальні засади створення, функціонування та припинення діяльності агенцій; основні завдання та функції агенцій; особливості утворення та діяльності органів управління агенцією; орієнтовну типову структуру агенції; джерела фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності агенцій.

Відповідно до документа діяльність агенцій буде спрямована на виконання завдань, зокрема щодо: розроблення й реалізації стратегічних і програмних документів розвитку регіону і територіальних громад; сприяння соціально-економічному та культурному розвитку регіону, у тому числі залученню інвестицій, експорту продукції підприємствами регіону, розвитку підприємництва та туризму в регіоні; надання консультаційно-методичної допомоги органам місцевого самоврядування з питань розроблення стратегій розвитку територіальних громад, проєктів регіонального розвитку, регіональних та місцевих програм розвитку; підготовки і реалізації проєктів регіонального розвитку; сприяння на регіональному рівні європейській та євроатлантичній інтеграції України тощо.

Нагадаємо, Мінрегіон проводить системну політику підтримки розбудови спроможності агенцій регіонального розвитку, у тому числі залучаючи допомогу партнерів із розвитку. Відтак сприяння посиленню спроможності АРР буде важливим компонентом масштабного проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD), що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва, яка представлена Посольством Швейцарії в Україні.


 infografika_arr_17.10.22_page-0001-e1666361525216.jpg

 infografika_npa_arr_17.10.22_page-0001-e1666361532942.jpg





Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України




Назад в раздел