«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Кабінетом Міністрів України ухвалено рішення скерувати Укрзалізниці 100 млн євро на відновлення та модернізацію інфраструктури

04.09.2023


Кабінет Міністрів за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалив рішення скерувати Укрзалізниці 100 млн євро в рамках нової бюджетної програми. 

Це кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Вони надійшли згідно з укладеною в 2016 році Угодою між Україною та ЄІБ щодо модернізації української залізниці. Гроші підуть на будівництво, модернізацію та ремонт об’єктів залізничної інфраструктури, а також на придбання вантажних вагонів та інших засобів для перевезень.
 
Залізничний транспорт наразі – основний перевізник пасажирів та вантажів в Україні. Він відіграє ключову роль у обороноздатності та підтримці економіки.
 
Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк – один із найбільших кредиторів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом, сягає понад 7 мільярдів євро.
 
Довідково. У червні 2023 р. Європейський інвестиційний банк і Укрзалізниця підписали грантову угоду Європейського Союзу у розмірі 6,7 млн євро для нагальних потреб залізничного транспорт в Україні.





















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел