«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Канада виділить Україні близько $130 мільйонів на кілька програм відбудови та розвитку

26.02.2024


Канада виділить Україні 169 мільйонів канадських доларів (близько 130 мільйонів доларів США) на кілька програм відбудови та розвитку. Про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо під час його візиту до Києва.

Зазначається, що 75 мільйонів канадських доларів (більше 57 млн дол. США) Канада направить на допомогу із розбудови миру й безпеки, зокрема розмінування, кіберпідтримку та розвідувальну допомогу.

Ще 15 мільйонів канадських доларів (близько 11,5 млн дол. США) буде використано на добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Окрім цього, майже 17 млн дол. США буде виділено на надання гуманітарної допомоги, 30 млн дол. США - на допомогу з розвитку і ще майже 14 млн дол. США - на різноманітну стабілізаційну допомогу, зокрема зменшення загроз від хімічної зброї, протидію дезінформації й низку інших проєктів.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час візиту до Києва 24 лютого підписав безпекову угоду з Україною, пообіцявши лише цього року виділити понад 3 мільярди канадських доларів безпекової та фінансової допомоги.






















Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»

Назад в раздел