«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Київщина продовжує відбудову

10.08.2023


Загалом було від початку повномасштабного вторгнення рф у Київській області було пошкоджено та зруйновано понад 27 тисяч об’єктів, серед яких основну частку складає житло – 24,5 тисячі.

Головним завданням Київської обласної військової адміністрації є відновлення критичної інфраструктури та відбудова житла, щоб мешканці могли якнайшвидше повернутися до своїх осель та жити в належних соціально-побутових умовах.

Сьогодні в області реалізують низку програм із відбудови. На Київщині вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності більше 12,6 тис. об’єктів. Понад 11 тисяч – це багатоквартирне і приватне житло.

Одним із таких будинків є багатоповерхівка в місті Буча за адресою: вул. Енергетиків, 8. У будівлі – 56 квартир, у яких проживають 127 людей, із них 22 дітей.

Під час активних бойових дій будинок значно постраждав від вибухової хвилі та уламків. Була пошкоджена шиферна покрівля, частково вибиті вікна. На щастя, обійшлося без прямих влучань та пожеж.

За кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, було змонтовано близько 1114 м² покрівлі. Решту пошкоджень усунули власними силами та за сприяння донорів. Ремонтні роботи завершили навесні цього року.















Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел