«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Компанія із Казахстану надала миколаївській лікарні гуманітарної допомоги на 200 тисяч євро

22.08.2023


"Казахстанська компанія BI Group не обмежилася відновленням будівлі травмпункту лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) Миколаєва. Також ми придбали та відправили медичного обладнання та екіпірування для персоналу лікарні на суму близько 200 тисяч євро. Найближчим часом планується доставка вантажу. Ми раді бути частиною міжнародної гуманітарної допомоги, яка надається Україні", - повідомив PR-директор холдингу BI Group Нуркен Халикберген.

За його словами, вибір саме миколаївської лікарні для відбудови обумовлений тим, що соціальна інфраструктура є найбільш критичним об'єктом, який важливий для добробуту та здоров'я населення. Крім того, було використано досвід компанії в галузі промислового будівництва, що дозволило в найкоротші терміни відремонтувати та відновити об'єкт.

"Наша допомога на цьому не закінчується. Ми готові також запропонувати та реалізувати низку інших проєктів у форматі державно-приватного партнерства. У разі згоди української сторони, будемо раді продемонструвати та поділитися всім обсягом компетенцій, інженерної експертизи та напрацьованого за 28 років роботи досвіду, що дозволяє будувати об'єкти різного ступеня складності», — прокоментував PR-директор холдингу.

Зазначається, що серед гуманітарної допомоги, що вже прямує до Миколаєва, будуть апарати штучної вентиляції легень, концентратори, респіратори та багато чого іншого.

Як повідомлялося, у Миколаєві відкрили відбудоване після російського обстрілу травматологічне відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Проєкт реалізовано за фінансової підтримки казахстанського холдингу BІ-Group та завдяки роботі міжпарламентської групи дружби Україна — Казахстан під головуванням народного депутата Сергія Нагорняка. Він запросив в Україну у квітні 2023 року бізнесмена та голову ради директорів холдингу Айдина Рахімбаєва. На реалізацію проєкту пішло 89 днів.














Назад в раздел