«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Коштом, зібраним через UNITED24, відбудують амбулаторію на Сумщині

08.11.2023


Йдеться про амбулаторію у селі Хухра, яка належить до Чернеччинської сільської територіальної громади, що на Сумщині. Навесні 2022 року медзаклад  був зруйнований вщент внаслідок російського авіаудару. 

Наразі амбулаторію планують побудувати з нуля коштами, зібраними через фандрейзингову платформу UNITED24. Вартість будівництва становить 24,5 мільйона гривень. 

Сьогодні уряд ухвалив відповідну постанову «Про розподіл коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоровʼя, відкритого Міністерству охорони здоровʼя в Національному банку, у 2023 році».

Рішення передбачає, що 24,5 мільйона гривень з рахунку UNITED24,  будуть розподілені як субвенція державного бюджету – бюджету Чернеччинської сільської територіальної громади.

«За рахунок чого українська система охорони здоровʼя вистояла та продовжує якісно функціонувати під час повномасштабної війни? Це найчастіше запитання, з яким звертаються до мене мої колеги з інших країн. І відповідь на це питання досить складне, її не можна дати одним реченням. Але точно не останню роль в цьому питанні зіграла міжнародна підтримка та допомога. І навіть один долар пожертви на платформу UNITED24 надалі перетворювався на автомобіль екстреної медичної допомоги, С-арку чи нову амбулаторію, як ця в селі Хухра. Маю надію, що ця допомога не згасатиме, і наша медична система ставатиме ще більше стійкою!» — коментує Віктор Ляшко, міністр охорони здоровʼя.

Зазначається, що вже понад півтора року росія продовжує прицільно нищити українські лікарні, внаслідок чого суттєва кількість медзакладів були пошкоджені або зруйновані вщент. Лише на Сумщині ворог зруйнував вщент 5 обʼєктів медзакладів та ще 43 обʼєкти суттєво пошкодив. 

Будівництво нової амбулаторії забезпечить пацієнтів Хухри та сусідніх населених пунктів, які теж суттєво постраждали від війни, необхідними медичними послугами. 











Міністерство охорони здоров'я України

Назад в раздел