«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Латвійська Республіка надає 2 мільйони євро через ПРООН в рамках проєкту «Латвія для Чернігова: Відновлення соціальної інфраструктури»

08.09.2023


Відповідні угоди між МЗС Латвії і ПРООН та Меморандум між Мінінфраструктури, Чернігівською ОВА та ПРООН – важливий крок у відновленні ще щонайменше 5 об’єктів соціальної сфери області. 

«Ми надзвичайно вдячні Латвії та ПРООН в Україні за визначення нагальних потреб нашого регіону, а також за суттєвий внесок в наше відновлення, – наголосив начальник Чернігівської ОВА В‘ячеслав Чаус. – Ця ініціатива стане каталізатором більш масштабної відбудови області, сприятиме економічному пожвавленню, зміцненню місцевих соціальних структур. Підтримка принесе користь місцевим громадам, оскільки відновить соціальну інфраструктуру та поверне доступ до основних послуг у сферах освіти та охорони здоров’я».

За словами Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса Кляви, внесок Латвії свідчить про непохитну відданість підтримці українського народу та допомозі з відновленням критичної інфраструктури.

«Фінансова підтримка Латвії, а також партнерство з Мінвідновлення України та Чернігівщиною допоможуть відновити освітні та медичні сектори – важливу інфраструктуру для тих, хто планує повернутись додому», – додав Христофорос Політіс, заступник Постійного представника ПРООН в Україні.

Відразу після офіційної зустрічі, яка відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, делегація відвідала дві локації, кошти на відновлення яких Уряд Латвії виділить вже цьогоріч. Мова – про обласну дитячу лікарню, зокрема приміщення харчоблоку, та ДНЗ №19 міста Чернігів.

Також міжнародні партнери оглянули і чернігівський драмтеатр, який менше місяця тому постраждав від російської ракетної атаки.

























Чернігівська обласна військова адміністрація

Назад в раздел