«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міненерго і французька EDF International Networks уклали меморандум

12.06.2023


Міністерство енергетики України і провідна компанія на світовому ринку з розподілу електроенергії EDF International Networks уклали меморандум про співпрацю. Документ підписали Міністр енергетики України Герман Галущенко і генеральний директор EDF International Networks SAS Ерік Божан під час робочого візиту очільника Міненерго до Парижу.

Меморандум передбачає співпрацю і впровадження проєкту міжнародної технічної допомоги «Дорожня карта інтелектуальних мереж для України» в одному з регіонів, який буде спільно обрано. Проєкт включатиме розроблення генерального плану розвитку розподільних мереж і впровадження концепції розумних лічильників.

«На жаль, через військові дії у багатьох регіонах України зараз зруйновано енергетичну інфраструктуру, зокрема мережі. Ми прагнемо відбудовувати її вже за сучасними стандартами і технологіями. І цей проєкт допоможе нам швидко досягнути поставлених цілей і спроєктувати сучасні мережі в одному з прифронтових регіонів», - зазначив Герман Галущенко.

Він наголосив, що Міненерго готове всіляко сприяти якнайшвидшій реалізації відповідного пілотного проєкту, який згодом може стати прикладом для інших регіонів.


IMG-20230609-WA0007.jpg

IMG-20230609-WA0008.jpg








Міністерство енергетики України


Назад в раздел