«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України проведено захід «Програми комплексного відновлення: практичний досвід розробки»

06.12.2023


Статус розробки програм комплексного відновлення, публікація на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ), інтеграція документів на прикладі планування відбудови Київщини – в центрі обговорення зустрічі з громадами на заході «Програми комплексного відновлення: практичний досвід розробки».

Програми комплексного відновлення – стратегічні документи, у яких громади викладають свої плани відбудови на середньострокову перспективу. Вони створюються з урахуванням усіх факторів, викликів та потреб, які можуть грати важливу роль для їхнього розвитку у майбутньому. Всі програми напрацьовуються на період до 2027 року. На разі вже 126 громад прийняли рішення про розроблення ПКВ на своїй території.

  

 
«Сьогодні за підтримки міжнародних проєктів та власними силами розробляється вже кілька десятків програм комплексного відновлення, здійснюється їх розробка у більшості областей. У Київській області програма комплексного відновлення вже розроблена, представлена громадськості та затверджена. Важливо і надалі розвивати цей напрямок, щоб усі компоненти ефективно взаємодіяли один з одним», – зазначила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.
 
За словами Олени Шуляк, оприлюднення відомостей про програми на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) – запорука успішної реалізації ПКВ. 19 громад та 13 областей вже опублікували відомості про програми у ЄДЕССБ.


 

 

«Сьогодні ми вже можемо говорити про програми комплексного відновлення у практичній площі, є вже затверджена програма Київської області, завершується розроблення пілотних програм у громадах. Водночас практичний досвід важливий і для вдосконалення нормативної бази, адже попереду ще дуже багато потрібно зробити для відновлення постраждалих територій та населених пунктів», – наголосила Олена Шуляк, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
 Програми комплексного відновлення громад будуть ґрунтуватися та гармонійно доповнювати обласні програми відновлення.
























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел