«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міністр закордонних справ України запросив Кувейт долучитися до відбудови України

18.04.2023


18 квітня під час візиту до Кувейту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із керівником Кувейтського фонду арабського економічного розвитку Валідом Аль-Бахаром.

643e79889bbed508697369_730x360.jpg 

643e798bc9347599020400_730x360.jpg


Кувейтський фонд арабського економічного розвитку — це державна фінансова установа Кувейту, яка бере участь в проєктах розвитку в 105 країнах світу на загальну суму в 21,8 млрд дол. США.

Під час зустрічі міністр розповів про зусилля уряду України та міжнародних партнерів із відновлення української інфраструктури, пошкодженої внаслідок агресії Росії.

«Російська агресія спричинила чимало руйнувань. Але як наголошує Президент України Володимир Зеленський, ми обов’язково все відновимо. Є проєкти, які можна фінансувати вже зараз. У загальній перспективі повоєнної відбудови Україна, ймовірно, стане найбільшим будівельним майданчиком в світі», — наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр запросив Кувейтський фонд арабського економічного розвитку долучитися до відновлення української інфраструктури.

У цьому контексті Валід Аль-Бахар повідомив, що його фонд готовий взяти участь в Міжнародній конференції з відновлення України, яка відбудеться наприкінці червня в Лондоні. Він також наголосив, що взаємодія з Україною буде одним з пріоритетів діяльності фонду.

Співрозмовники приділили окрему увагу проєктам соціального спрямування, зокрема будівництву нових лікарень, шкіл та дитячих садочків в Україні, а також втіленню програм психологічної підтримки та реабілітації українців, постраждалих під час війни.

Міністр та керівник фонду домовилися організувати найближчим часом зустріч експертів України та Кувейту для детального обговорення перспектив співпраці.




















Назад в раздел