«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міцніє українсько-турецьке співробітництво: МГІК та турецька інжинірингова компанія Temelsu international engineering services inc обговорили питання обстеження будівель і споруд, пошкоджених чи зруйнованих у ході російсько-української війни

26.04.2022


З ініціативи Міждержавної гільдії інженерів-консультантів 22 квітня відбулася робоча онлайн-зустріч керівництва та спеціалістів з МГП із представниками турецької інжинірингової компанії Temelsu international engineering services inc.

Дискусія була зосереджена на практичних питаннях обстеження будівель та споруд, пошкоджених чи зруйнованих під час російсько-української війни. Близьким, хоч і не ідентичним за руйнівною дією, для боротьби з ураженнями в плані порушення міцності та стійкості будівельних конструкцій є сейсмічний ефект. Маючи досвід роботи в епіцентрах землетрусів, насамперед щодо інженерних мереж та критичної інфраструктури, турецькі фахівці готові відповісти на запитання наших вітчизняних колег. Крім того, партнери мають намір поділитися науковими розробками та публікаціями, які є в Туреччині з обстеження та реконструкції зруйнованих об'єктів.

TEMELSU, маючи досвід роботи на українському ринку, також зможе приєднатися до відновлення України після бойових дій.

TEMELSU була заснована в 1969 році та надає інженерні та консалтингові послуги державним органам, органам місцевого самоврядування та компаніям приватного сектору на всіх етапах будівельних проектів як у Туреччині, так і в інших країнах. TEMELSU успішно проводить міжнародні проекти в Центральній та Південній Азії, Африці, на Близькому Сході, а також у Східній Європі, зокрема в Україні, де компанія, зокрема, працює у партнерстві з членом МГЕІК – ТОВ «ФБМ Україна».



Назад в раздел