«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Чернігівщині монтують третій модульний міст від французької гуманітарної місії

25.07.2023


«Монтуємо третій модульний міст від французької гуманітарної місії», - повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Спорудження мосту має ключове значення для забезпечення стабільного руху вантажного транспорту. Крім того, новий міст забезпечить швидкість перевезень, економію часу та коштів. Після деокупації Чернігівщини проїхати пошкодженим мостом могли лише автівки вагою до 18 тонн. З Чернігова до північних громад вантажівкам можна було дістатись виключно об'їзними шляхами. Фури, що прямували з Мени на Чернігів, мали їхати в об'їзд через Городню та Сновськ – а це зайві 100 км», - йдеться в повідомленні.



Як зазначається, минулого року Центр з подолання криз та надання підтримки (CDCS), який є французьким державним оператором гуманітарної діяльності, передав Агентству відновлення 3 мости. Їх виготовила для України компанія Matière. Конструкції завдовжки 68, 34 і 23 метри спроєктували спеціально під параметри зруйнованих під час бойових дій переправ у Чернігівській області. Монтаж двох мостів завершили у лютому 2023 року на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів.



Щоби змонтувати третій – найдовший міст – довелося тривалий час чекати, поки спаде рівень води у річці Снов після водопілля.

Зараз на об'єкті встановлюються модулі прогонової будови. Шар дорожнього покриття нанесено одразу на виробництві, і транспорт зможе відновити рух максимально швидко та забезпечити доставку життєво необхідних вантажів для Чернігова та громад області.



Через повномасштабне російське вторгнення Росії в Україну, у результаті бойових дій у Чернігівській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. З них 4 споруди капітально відбудовано, ще на 6-х об'єктах ведуться роботи.








Назад в раздел