«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Економічному форумі в Польщі презентували проєкт «Mariupol Reborn»

07.09.2023


Вадим Бойченко презентував проєкт Mariupol Reborn на XXXII Економічному форумі «Нові цінності Старого Континенту – Європа на порозі змін»

Це одна з найбільших конференцій в Центральній та Східній Європі, яка пройшла у місті Карпачі. На ній мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів про План відродження міста під час панельної дискусії «Після деокупації: економічні та соціальні виклики українських міст в контексті демографії».

«Зараз працюємо над баченням Маріуполя після деокупації. Розробляємо масштабний план відродження – «Mariupol Reborn». Головна мета – повернути людей в Маріуполь. І вже під це ми формуємо економічну модель, візію просторового розвитку та інші компоненти відродження», - Вадим Бойченко.

‼️За його словами, складніше повернути тих, хто виїхав закордон. Для цього треба об’єднати зусилля держави, міжнародних партнерів та бізнесу, аби створити необхідні стимули для повернення людей.

«4 липня 2022 року в Лугано Голова Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн сказала важливу річь: відновити Україну – це моральний обов’язок цивілізованого світу. Ця заява стала символом того, що Україна на цьому шляху має надійних партнерів. Символом, що разом зможемо відродити наш дім і наш Маріуполь», - Вадим Бойченко.

«Mariupol Reborn» реалізовує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів. Детальніше про проєкт ТУТ



















Назад в раздел