«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині почали встановлювати вікна у пошкоджених обстрілами будинках

26.06.2023


На Київщині за підтримки некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF) розпочали встановлювати вікна в пошкоджених будинках.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Наразі йдеться про 131 пошкоджену квартиру в Бучанському районі. Житло постраждало внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей. Загалом у квартирах буде встановлено понад 550 нових склопакетів та конструкцій.

Ще понад 250 віконних конструкцій замінять у низці закладів освіти Київщини. Зокрема, в Боярській спецшколі для дітей із вадами зору, Ржищівському та Броварському професійних ліцеях.

Усі роботи планують завершити в максимально короткі терміни.

Ще наприкінці травня домовилися із засновником GEM Майком Каппоні, що Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол. для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Нові вікна також планується встановити в місті Ірпінь, яке є одним із найбільш зруйнованих росіянами.

Аналогічні проєкти GEM та HGBF реалізують і в низці інших українських міст: Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Харкові та Умані.

Вдячні нашим міжнародним партнерам за конструктивну та ефективну співпрацю. Спільними зусиллями ми робимо все, щоб люди змогли повернутися додому, жити звичним життям та почувалися у відносній безпеці" - написав голова Київської ОВА.













Назад в раздел