«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині відновили близько 17 тисяч пошкоджених росіянами об'єктів

05.02.2024


На Київщині вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17 тис. об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«На жаль, ворог продовжує атаки на Київщину. Тому кількість пошкоджених обʼєктів зростає. На сьогодні пошкоджено та зруйновано понад 29 тис. обʼєктів. Попри це відбудову не припиняємо. Вже відновили майже 17 тис обʼєктів», – зауважив начальник КОВА.

Руслан Кравченко підкреслив, що пріоритет – відбудова житла. Наприклад, Київська обласна військова адміністрація спільно з громадою Ірпеня капітально відремонтувала 31 приватний будинок навпроти ЖК «Ірпінські Липки», пошкоджений внаслідок російської агресії. Наразі з нуля будують ще 30 будинків. Це приватний сектор по вулиці Багірова. Через російських окупантів без житла там залишилися понад 300 осіб. Наразі частина вже повернулася додому.

Начальник Київської ОВА також нагадав, що цього тижня в селі Михайлівка-Рубежівка відкрили новий гуртожиток для 19 родин вимушених переселенців, які втратили своє житло через російську агресію. Це була занедбана двоповерхова будівля. Силами Ірпінської міськради, польських та українських благодійників її повністю відновили. Тут облаштували сучасні смарт-квартири. Наразі в них мешкатимуть 53 особи. 

Руслан Кравченко підкреслив, що Київщина продовжує реалізацію антикорупційних заходів в області. «Група «Прозорість та підзвітність» за участю правоохоронців відвідала всі сім районів Київщини. Останнє виїзне засідання провели у Фастівському районі. Наразі розробляється план щодо подальшої перевірки об’єктів будівництва», – додав начальник Київської ОВА.













Київська обласна державна адміністрація

Назад в раздел