«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині в рамках єВідновлення сформовано понад 800 сертифікатів на понад 2,5 млрд грн

12.02.2024


На Київщині в рамках єВідновлення сформовано понад 800 сертифікатів на купівлю житла та отримання коштів на будівництво нового житла на понад 2,5 млрд грн. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«На Київщині вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17 тис. об’єктів. Одним із дієвих механізмів відбудови є урядова програма єВідновлення. Починаючи з травня 2023 року, старту програми, в рамках першого етапу компенсації на поточний та капітальний ремонт до 500 тис. грн. загалом подано понад 13,6 тис заявок», – сказав Руслан Кравченко.

Він додав, що виконавчі комітети прийняли понад 9 тис. позитивних рішень на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Заявки продовжують опрацьовувати спеціальні комісії, що створені у територіальних громадах. 

«Щодо заявок про надання сертифікатів на купівлю житла та отримання коштів на будівництво нового житла – таких подано понад 3 тисячі. Вже сформовані понад 800 сертифікатів на суму більше 2,5 млрд грн», – сказав начальник КОВА.

Він нагадав, що наприкінці січня цього року запустився третій етап компенсації на відбудову зруйнованого житла на власній земельній ділянці через єВідновлення. Земельна ділянка може знаходитися будь-де на території України, окрім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. Це не обовʼязково має бути те саме місце, де був розташований знищений будинок.

Київщина також продовжує облаштовувати укриття в школах та дитсадках. В області наразі лише 3% шкіл навчають дистанційно через відсутність там укриттів. До кінця року ситуацію планують виправити. Руслан Кравченко зауважив, що цього тижня в селі Гоголів Броварського району відкрили новозбудоване укриття в ліцеї. 

«Тут облаштували сучасне протирадіаційне укриття подвійного призначення. Через відсутність укриття торік ліцей працював дистанційно. Тепер діти змогли повернутися до повноцінного навчання», – сказав він.

Начальник КОВА зауважив, що загальна площа укриття – понад вісімсот шістдесят квадратних метрів. Загалом тут зможуть комфортно розміститися понад 700 осіб. 

«Продовжуємо працювати над підвищенням безпеки. Наразі будуємо нові укриття у 18 школах та дитячих садках. Продовжуються ремонтні роботи в 28 закладах освіти», – додав Руслан Кравченко.











Київська обласна державна адміністрація

Назад в раздел