«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Набрали чинності постанови Уряду про ліквідацію ДАБІ та оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

19.03.2020


Прийняті Кабінетом Міністрів України 13 березня 2020 року постанови № 218 та 219 були доопрацьовані та вступили в дію.

Так, згідно з постановою № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та утворено центральний орган виконавчої влади – Державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд).

Основними завданнями новоствореної структури є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Іншою постановою КМУ № 219 від 13 березня 2020 року утворено ще два центральних органи виконавчої влади: Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України.

Державні органи здійснюватимуть державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду та технічного регулювання у сфері містобудування відповідно.

Діяльність новостворених структур координується Кабміном Міністрів України через Міністра розвитку громад та територій України.

Нагадаємо, під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України 13 березня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов наголосив, що ліквідація ДАБІ – перший крок у реформі містобудування.



Інформацію використано з сайту Мінрегіону


Назад в раздел