«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На ліквідацію наслідків бойових дій Житомирщина отримала перші 100 млн грн.

03.05.2022


28 квітня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відвідав з робочим візитом Житомирську область. Міністр разом з головою Житомирської обласної військової адміністрації  Віталієм Бунечком та мером міста Житомир Сергієм Сухомлиним проінспектували постраждалі від авіаударів населені пункти Малин, Коростень, Житомир та предметно обговорили строки виконання робіт з ліквідації наслідків воєнних дій.

Житомирщина — регіон, який зазнав понад 90 авіаційно-бомбових ударів ворога, але одночасно, не переставав приймати вимушено переміщених осіб та забезпечувати продовольством та гуманітарною допомогою постраждалі населенні пункти Київської області. 

В області зруйновано або пошкоджено понад 1800 будівель та споруд, зокрема заклади освіти та охорони здоров’я, об’єкти критичної інфраструктури. 

У місті Малин в результаті обстрілу знищено приміщення об’єднаного військового комісаріату та міст через річку Ірша. Пошкоджені приватні оселі, адмінбудівлі, будівлі 2 шкіл, центральна площа та будівля церкви. 

У Коростені пошкоджено понад 200 будинків мирних мешканців міста. Повністю зруйновано 11 приватних осель. Пошкоджено 3 школи та 2 дитячих садочки.

Житомир також зазнав авіаударів ворога та руйнувань. 

Міністр Олексій Чернишов разом з мером Житомира Сергієм Сухомлином оглянули найбільш пошкоджені об’єкти міста, визначили плани щодо їх обстеження, подальші  кроки ремонту та відновлення. Міністр підкреслив, що Міністерство розвитку громад та територій зі свого боку супроводжуватиме виконання відновлювальних робіт.

“З резервного фонду Державного бюджету Урядом вже виділені  перші 100 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій в Житомирській області. Зі своєї сторони Мінрегіон забезпечить чітку координацію виконання таких робіт”, – наголосив Олексій Чернишов. 

Міністр також зазначив, що першочерговим завданням для керівництва області є ліквідація наслідків бойових дій та допомога людям. 

“Ми маємо піклуватися про наших громадян та активно повертати наші міста до нормального життя. Перед очільниками регіонів сьогодні стоять непрості завдання. Керівництво області має зосередити свою увагу на обстеженні зруйнованих та пошкоджених будівель та споруд, на ремонті пошкоджених осель та об’єктів соціальної інфраструктури (заміна вікон, дверей, ремонт дахів). Розв’язувати житлові питання людей, які втратили свої домівки, внутрішньо переміщених осіб”, – наголосив Олексій Чернишов.

Першочерговими напрямами роботи в регіоні також залишаються питання розмінування деокупованих територій, ремонт об’єктів критичної інфраструктури, відновлення газопостачання, електропостачання населених пунктів, забезпечення продовольчої безпеки області, накопичення резерву та контроль рівня цін на соціально значущі товари. 



Назад в раздел