«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На трасі М-06 Київ – Чоп відкрито важливий інфраструктурний міст

05.09.2023


На мосту через річку Ірпінь у Стоянці відкрито всі чотири смуги для проїзду автотранспорту. 

Траса М-06 Київ – Чоп – одна з головних транспортних артерій України. Запуск повноцінного руху дозволить збільшити пропускну можливість мосту для автотранспорту, а також покращить сполучення між населеними пунктами Київського регіону.
 
Міст був зруйнований на самому початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Після звільнення Київщини була збудована тимчасова об’їзна дорога. Утім її технічні характеристики  не дозволяли рух для вантажного транспорту, тому водіям доводилося об’їжджати альтернативним шляхом.


 

 

Правий проїзд мосту був відремонтований в стислі терміни. Вже в листопаді 2022 року рух був відновлений. А от лівий дорожникам довелося відбудовувати буквально з нуля. Старі бетонні конструкції, на яких було зведено тимчасовий проїзд, за висновком експертів ДП "ДерждорНДІ", не підлягали відбудові.
 
Дорожники заклали фундамент, опори та встановили нові залізобетонні балки, облаштували освітлення, сучасне водовідведення, зробили гідроізоляцію, уклали два шари асфальтобетонного покриття.

Обидва проїзди мосту успішно пройшли випробування. Він відповідає сучасним транспортним навантаженням.


 

 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Агентством відновлення системно продовжують відновлювати транспортну інфраструктуру.
 
Минулого року вдалося відновити 8 зруйнованих мостів, цього року відкрили рух ще 11 переправами у Київській, Житомирській та Чернігівській областях. Зараз тривають роботи на 60 об'єктах по всій країні.




















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел