«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На житлові компенсації українцям, чиє житло постраждало від обстрілів, спрямовано 4,4 млрд грн

18.10.2023


Уряд виділив загалом з Фонду відновлення 62 млрд грн. З них 11,3 млрд грн — на відновлювальні проекти в соцсфері та ЖКГ. 3,5 млрд грн — на будівництво та відбудову інфраструктури, житла та громадських споруд. Ще майже 19 млрд грн — на виконання робіт на об’єктах енергетики. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 жовтня.

Крім того, на житлові компенсації українцям, чиє житло постраждало від обстрілів, спрямовано 4,4 млрд грн.

«У програмі єВідновлення передбачено три компоненти. З них два — на стадії активної реалізації. На відшкодування за пошкоджене майно подано більше 50 тис. заявок. Найбільше на Харківщині, Київщині та Миколаївщині. Там, де була ворожа окупація або інтенсивні обстріли. У вигляді компенсації люди вже отримали 1,5 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль.

Також 4,3 тисячі заявок вже надійшло щодо зруйнованого житла. За словами Прем’єр-міністра, у Дії триває генерація житлових сертифікатів, за які постраждалі зможуть придбати нову оселю. З листопада ці сертифікати вже можна буде використовувати.

«Третій компонент єВідновлення — це відшкодування тим, хто зробив ремонти власним коштом. Верховна Рада ухвалила відповідний закон. Очікуємо, що виплати розпочнуться з початку 2024 року», — сказав очільник Уряду.

Денис Шмигаль додав, що в межах програми єОселя пільгові іпотечні кредити отримали майже 4 тис. українських родин на суму 5,7 млрд грн. Переважно це військові, педагоги та медики.









Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

Назад в раздел