«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Німеччина у своїй діяльності з відбудови інфраструктури України орієнтується на те, що вона незабаром стане складовою частиною Європи

20.04.2023


Німеччина у своїй діяльності з відбудови України не концентрується на певних регіонах чи галузях економіки, а орієнтується на пріоритети української влади та відновлення зруйнованої інфраструктури з урахуванням того, що вона згодом стане частиною європейської.

Про це заявив Уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань відновлення України державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт на брифінгу в Києві.

"Ми вирішили не концентруватися на допомозі чи якихось партнерських стосунках з певними регіонами чи приділяти увагу певним секторам, чи галузям економіки. Ми насамперед виходимо з того, що необхідно дуже чітко координувати наші зусилля з Україною, щоб ставилися правильні пріоритети і щоб визначалося, які проєкти чи програми будуть втілюватися в життя в рамках спільної роботи міжнародної донорської платформи за співпраці зі Світовим банком і Міжнародним валютним фондом", - сказав Фласбарт.

Він додав, що під час візиту до Києва обговорював пріоритети у відбудові України не лише з українськими посадовцями, але також представниками Програми розвитку ООН в Україні, ЮНІСЕФ та Міжнародної організації з міграції та інших держав-донорів, зокрема, проводив переговори у Мінфіні разом зі спецпосланником Франції з питань відбудови.

"Насамперед ми надаємо допомогу, щоб забезпечити роботу енергетичної інфраструктури, яка значно постраждала в Україні. Ми не лише ремонтуємо, відновлюємо пошкоджені елементи інфраструктури, але також працюємо над подальшою розбудовою української інфраструктури, тому що Україна незабаром стане складовою частиною єдиної Європи, і ця інфраструктура також увіллється в європейську інфраструктуру", – пояснив Фласбарт.








Назад в раздел