«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Німеччина виділить Україні € 20 млн на закупівлю резервного обладнання для забезпечення функціонування критичної інфраструктури

25.10.2022


Німеччина виділить Україні € 20 млн на закупівлю резервного обладнання, яке допоможе бути готовими реагувати на терористичні атаки на критичну інфраструктуру.

Таких попередніх домовленостей досягнуто під час зустрічі з Міністеркою Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Штеффі Лемке, повідомив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

За його словами, уже найближчим часом українська та німецька сторона фіналізують цю домовленість.

«В умовах, коли наша інфраструктура перебуває під постійним терористичним прицілом, нам потрібно по максимуму забезпечити Україну резервними потужностями, а українців – теплом, світлом і водою. На виділені Німеччиною кошти буде закуплено усе необхідне для цього обладнання, насамперед мобільні генератори, автоматичні насосні станції для подачі води, мобільні теплоелектростанції. Альтернативні джерела енергії в Україні будуть», – підкреслив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, Олексій Чернишов у складі урядової делегації перебуває з робочим візитом у Німеччині. З німецькими колегами він обговорює, як посилити двосторонню співпрацю в сферах енергетики, відбудови України, допомогу внутрішньо переміщеним особам, а також фінансування оборонної підтримки.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України




Назад в раздел