«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Новини партнерів. Турецька інжинірингова компанія MC2 MODERN є членом і партнером МГІК

15.03.2024


Від початку повномасштабної війни Туреччина перекрила чорноморські протоки для російських кораблів та підтримує цілісність України. Відносини між Україною та Туреччиною динамічно розвиваються у дусі довіри, добросусідства та стратегічного партнерства. Так, У Стамбулі відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра з відновлення – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова  з Міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та Міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу. Переговори відбулися в рамках Форуму з відновлення України.

Впродовж Форуму була підписана угода та створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force),  яка дозволить турецьким будівельним компаніям брати участь у відновленні української інфраструктури, пошкодженої внаслідок російського вторгнення. Робоча група  сформована відповідно до меморандуму про взаєморозуміння щодо відновлення України від 2022 року.

Були визначені наступні пріоритетні напрямки співпраці робочої групи:

  • відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах;
  • проекти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту;
  • захист критичної інфраструктури та відновлення житла;
  • авіація.

Зазначимо, що Міждержавна гільдія інженерів-консультантів активно працює с турецькими партнерами, зокрема:

Турецька інжинірингова  компанія MC2 MODERN є членом і партнером  МГІК. Команда МГІК веде активний діалог з керівництвом фірми щодо потенційної співпраці в проектах відбудови України.










Міждержавна гільдія інженерів-консультантів

Назад в раздел