«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Олег Немчінов та міністр економіки Латвійської Республіки обговорили подальшу співпрацю, зокрема участь Латвії у відбудові України

23.05.2023


Вчора відбулася зустріч співголів Міжурядової Українсько-Литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова та Міністра економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне.

На зустрічі також були присутні Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, керівник представництва Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарс Межуліс, президент Торгово-промислової палати Латвії Айгарс Ростовскіс, генеральний директор Конфедерації роботодавців Латвії Каспарс Горкшс та голова правління Асоціації планувальників територій Латвії Ліна Дмітрієва. З української сторони до наради долучилися заступники Державного секретаря Кабінету Міністрів України Олег Войтович та Ігор Яременко, а також виконавчий директор Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач.

«Радий вітати наших гостей в столиці незламної України. Ця зустріч, безумовно, зміцнить та продовжить подальший розвиток двосторонніх торговельно-економічних відносин між Україною та Латвією. Так, у березні в Ризі ми провели засідання Міжурядової Українсько-Литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Під час цього заходу відбулися плідні двосторонні зустрічі і бізнес-заходи, було визначено високий потенціал для розвитку двостороннього економічного співробітництва, особливо у сфері торгівлі, транспорту, енергетики, інвестицій. Українська сторона готова до реалізації двосторонніх домовленостей. Вважаю, що ця подія стала важливим етапом на шляху до пожвавлення торговельних та економічних відносин між нашими країнами», - розпочав зустріч Міністр Кабінету Міністр Олег Немчінов.

У свою чергу латвійська сторона запевнила, що готова і надалі підтримувати Україну в її боротьбі проти російського агресора та на шляху євро-атлантичних процесів.

«Під час 9-го засідання латвійсько-української міжурядової комісії, що відбулося цього року в Ризі, ми досягли низки важливих домовленостей у різних сферах, і зараз триває активна робота з реалізації цих домовленостей. Сьогодні ми обговорили питання участі Латвії у відбудові України та першочергові роботи, які потрібно виконати. План підтримки Латвії у відбудові Чернігова наразі передбачає перш за все забезпечення визначених базових потреб населення України. Ми вже брали активну участь у наданні підтримки цьому регіону у сфері енергетики, реконструкції житла в Ягідному та ремонту швейної компанії в місті Чернігові», - підкреслила Міністр економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне.

По закінченню зустрічі Міністр економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне презентувала молодий дуб із латвійських лісів. Символічно, що дуб вважається національним символом Латвійської Республіки, що відображає міць та стійкість.

Олег Немчінов зустрівся із Міністром економіки Латвійської Республіки Ілзою Індріксоне

Олег Немчінов зустрівся із Міністром економіки Латвійської Республіки Ілзою Індріксоне














Служба Міністра Кабінету Міністрів України



Назад в раздел