«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Олексій Чернишов розповів про відновлення інфраструктури у інтерв’ю каналу EURONEWS

13.09.2022


Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов у інтервʼю каналу EURONEWS розповів про відновлення інфраструктури та презентований у Брюсселі спільний звіт з обʼєктивною та незалежною оцінкою нинішніх потреб на відбудову та відновлення України (RDNA).

«План, який розробив Уряд, наразі має у фокусі насамперед деокуповані, безпечні та підконтрольні території, де вже не ведуться бої і не добиває звичайна артилерія. Території, куди повертаються українці. Українці хочуть повернутись додому, і ми зробимо все, що в наших силах, щоб їх підтримати. План Уряду включає в себе відновлення критичної, соціальної та житлової інфраструктури. Говорили й про те, що потрібно для виживання, у тому числі про підготовку до зими», — повідомив Олексій Чернишов.

Також Міністр Чернишов повідомив, що незабаром буде створений відповідний трастовий фонд під управлінням Світового банку.

Нагадаємо, під час візиту до Брюсселю, де відбулась презентація звіту RDNA «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення Україні», Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів низку зустрічей, на яких обговорив з європейськими партнерами підтримку на шляху до відновлення України.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України




Назад в раздел