«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Основні тези засідання керівного комітету Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні: в основі відбудови мають бути прозорість та мінімізація корупційних ризиків

02.10.2023


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури доєдналось до засідання керівного комітету Антикорупційної ініціативи ЄС – одним із основних питань порядку денного стало забезпечення прозорого та підзвітного відновлення. 

Засідання відбулось під головуванням Міністра юстиції Дениса Малюськи та посла Данії в Україні Оле Егберга Міккельсена, Європейський Союз представляв заступник голови Представництва в Україні Ремі Дюфло. З боку Міністерства до засідання доєднався заступник Міністра Сергій Деркач.

   

 

Учасники зустрічі позитивно оцінили роботу Міністерства та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України щодо забезпечення прозорості та підзвітності процесу відбудови з врахуванням корупційних ризиків. Представники погодились, що фінансування проєктів відбудови має відповідати міжнародним стандартам мінімізації корупційних ризиків та грунтуватись на прозорому процесі ухвалення рішень.
 
Не менш важливою є залученість приватного сектору до відновлення. Бізнес, як і держава, має послуговуватись принципами доброчесності та комплаєнсу.
 
Окрім цього, на засіданні керівного комітету відзначили низку ініціатив у сфері поширення доброчесності серед органів місцевого самоврядування. До прикладу, проєкт EUACI «Міста Доброчесності» спрямований на поширення практик прозорого та підзвітного врядування на місцях.

   

 
Так, міські голови та їх заступники 6 міст, які є партнерами EUACI, мають змогу вивчати досвід європейських країн, зокрема Данії, для використання його в своїх містах. У Миколаєві ж основну увагу проєкт зосереджує на забезпеченні прозорості відбудови та розробки кращих практик для інших міста.
 
Довідково. Антикорупційна ініціатива ЄС фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Данією.



















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел