«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Північна екологічна фінансова корпорація за підтримки Мінрегіону спрямує €50 млн на відновлення систем життєзабезпечення громад

08.09.2022


7 вересня Міністерство розвитку громад та територій України уклало Меморандум про співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO).

«NEFCO — одна з небагатьох міжнародних організацій, що працюють з громадами та малими містами України. Тим вагоміша співпраця! Меморандум дасть можливість доступу до програм NEFCO та фінансування на €50 млн для відновлення систем життєзабезпечення громад — води й тепла. Ці кошти виділені Європейським Союзом в рамках EU Emergency Support Instrument Вдячний за ініціативу NEFCO — будемо працювати разом!» — зазначив Олексій Чернишов.

Передбачається розширення програми до €200 млн за рахунок підтримки інших донорів. Кошти будуть спрямовані на житло для ВПО та відновлення соціальної інфраструктури, серед них закладів освіти, охорони здоров’я, об’єктів надання адміністративних послуг. 

Нагадаємо, раніше Міністерство розвитку громад та територій України підписало зміни до Меморандуму про взаєморозуміння з Міжнародною федерацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФЧХ і ЧП)  та Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ), якими розширюється співпраця у межах програми «Прихисток».




Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел