«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Польща та Південна Корея підписали меморандум про співпрацю в галузі відбудови України

14.07.2023


Лідери країн обговорили подальшу співпрацю в напрямку підтримки нашої держави, зустрівшись у Варшаві.

Так, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль та очільник Польщі Анджей Дуда 13 червня підписали меморандум про співпрацю в галузі відбудови України. 

"Ми домовилися, що Корея та Польща можуть бути оптимальними партнерами у відновленні України. Я впевнений, що угода у справі відбудови України, яку сьогодні було підписано, буде фундаментом спільних дій", – зауважив очільник Кореї.

Він додав, що Південна Корея і Польща засуджують російську агресію проти України, наголошуючи, що дії рф є порушенням міжнародного світопорядку і прав людини. Лідери погодилися працювати в дусі солідарності один з одним, аби захистити міжнародний порядок, який ґрунтується на нормах. "Ми вирішили продовжувати підтримувати його", – підкреслив Юн.

Своєю чергою Дуда підкреслив важливість співпраці між Польщею і Південною Кореєю в економічній та військовій сфері. Він нагадав, що Польща купила у Південної Кореї сучасну військову техніку, зокрема винищувачі FA-50, танки K2, САУ K9.

Він зазначив, що Польща розраховує, що не лише купуватиме військову техніку в Кореї, а й на те, що вона вироблятиметься в Польщі.









Назад в раздел