«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Професійне середовище залучається до відпрацювання законодавчих ініціатив парламенту

02.06.2023


Рішенням Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України від 15.03.2023 року створено Робочу групи Комітету з розробки проекту Містобудівного кодексу України.

Керівником Робочої групи призначено народного депутата України, голову підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови Комітету Г. Бондар.

До участі в роботі Робочої групи залучено народних депутатів України, представників Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників асоціацій, об’єднань, неурядових організацій, науковців, експертів у сфері містобудівної діяльності та інших зацікавлених осіб.

Зокрема, до складу Робочої групи включено представників ВГО «ГІЛЬДІЯ ІНЖЕНЕРІВ ТЕХНІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА БУДІВНИЦТВОМ ОБ’ЄКТІВ АРХІТЕКТУРИ».

Перше, організаційно-ознайомлювальне засідання Робочої групи відбулося 01 червня 2023 р. Попередньо задачами МБ КОДЕКСУ визначено систематизацію законодавчих актів, підготовку єдиного кодифікованого акту, який включає в себе закони України, що стосуються сфери містобудування та справедливий баланс інтересів між суб'єктами містобудування; орієнтація на кращі європейські практики, враховуючи наміри вступу України до ЄС. Запропоновано і розглянуто орієнтовний план дій з розробки та прийняття МБ КОДЕКСУ та відповідні процедури.

З ходом засідання Робочої групи можна ознайомитися ТУТ

З огляду на необхідність фахового підходу до формування засад та змісту такого важливого законодавчого акту, заплановано створення ініціативної групи у складі ГІТН з метою напрацювання спільних пропозицій щодо проблематики професійної діяльності інженерів з технічного нагляду, які можуть бути відображені у МБ КОДЕКСІ.








Назад в раздел