«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Про першочергове завдання для відбудови населених пунктів розповіли в Офісі Президента

12.05.2023


Україна розпочне велику відбудову одразу після перемоги у розв’язаній росією війні, наразі намагається відновити, що можна швидко відремонтувати, та забезпечити людей максимальним пакетом державних послуг.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Ми відбудуємо кожний клаптик нашої землі одразу після нашої перемоги. Тому що найскладніше завдання зараз – це перемога. Саме за це ми, на жаль, платимо щодня», - зазначив Кулеба. Він підкреслив, що нині в населених пунктах, де точаться бойові дії або які наближені до зони бойових дій, питання відбудови дуже складне, зважаючи на небезпеку для людей через російські обстріли.

«Це уже сильно ускладнює не тільки процес відбудови, а і взагалі процес відновлення життєдіяльності громад», - зауважив заступник очільника ОП.

За його словами, щоб почати відбудову, треба зробити величезний обсяг робіт – розмінувати територію, відновити мережі, відновити інститути влади.

Кулеба підкреслив, що наразі першочерговим завданням є забезпечення людей максимальним пакетом державних послуг, «щоб усі населені пункти щодня доводили свою життєдіяльність».

Також він нагадав, що Україна проводить максимально швидке відновлення, наприклад, будинків, які зазнали незначних пошкоджень, аби люди могли повернутися у свої домівки.

Він пояснив, що для такої відбудови залучаються як бюджетні кошти, так і гроші міжнародних партнерів, фондів.








Назад в раздел